Wandelen,beklimmen, paardrijden twee wielen

 

Lopen

Om te lopen, te klimmen of gewoonweg te slenteren door een goed bewaarde natuur liggen er 250 km gemarkeerde paden voor middellange en lange tochten op u te wachten en meren, cirques en ingesloten dalen (lac d'Oo, lac du Portillon, lac Vert...cirque de la Glère, cirque de Crabioules, Hospice de France, Port de Vénasque, GR 10, dal van de Lys, Ru d'Enfer, paden naar de Passéjade om de dorpen te ontdekken die tegen de berg aan liggen...)

U kunt gebruikmaken van de diensten van een ervaren gids om u te begeleiden over de wegen die leiden naar de hoogste toppen. U vindt hier namelijk een uitzonderlijke concentratie van toppen van meer dan 3.000 m (Aneto, Boum, Maupas,Perdighero, Portillon, Crabioules, Lézat, Quaïrat,Posets, Spijeoles...).

U kunt ook klimmen op rotsen waarop al klimhaken zijn aangebracht of in de nieuwe klimzaal (met een klimwand van niveau 4a tot 8a/b) of in het parc d'accrobranche (klimpark). De kabelbaan kan u in 12 minuten van 600 m naar 1.800 m brengen.

Mountainbike, arapaho, downhill fietsen...
Over de bergwegen kunt u de mythische cols beklimmen die vaak voorkomen in de Tour de France (col du Portillon, col de Peyressourde, beklimming naar Superbagnères…). Een uitstekende manier om uw uithoudingsvermogen op de proef te stellen!
(De Tour de France heeft al meer dan 50 keer Luchon aangedaan).
Maar als u liever op een speelsere wijze wilt fietsen, kies dan voor een afdaling met een mountainbike.
Vanaf Superbagnères (12 min met de kabelbaan vanuit Luchon) vindt u allerlei gemarkeerde mountainbikeroutes voor verschillende niveaus (van beginners tot zeer technisch).

U kunt ook afdalen op een Arapao (all terrain-step met trommelremmen), een ludiek voertuig om te besturen.