Genezen, fitness, feesten

 

Om zich te laten verzorgen en in vorm te zijn

In het thermencentrum en het fitnesscentrum is men uitstekend in staat om te zorgen voor uw gezondheid en uw welzijn. U kunt de 160 meter lange ondergrondse gangen nemen van het vaporarium (natuurlijke hammam die uniek is in Europa, met een temperatuur van 38° tot 42° en een vochtigheidsgraad van bijna 100%, terwijl de wanden het zwavelhoudende water filteren), om te ontspannen, de gifstoffen af te voeren, zich te vermaken in het thermenzwembad van 34° met zijn bubbelbedden, hydrojets en zwembadfonteinen. U kunt ook genieten van een jetdouche, een hydromasserend bad, een massage, een moddermasker of een lichaamsbehandeling.

Les Thermes, heilzaam voor luchtwegen en reuma, werden al door de Romeinse legioenen bezocht.
Het zwavelhoudende water van 65 tot 74° heeft een heilzame werking.

Om u te verwennen

Om uw smaakpapillen te verwennen zijn er veel uiteenlopende restaurants in de bergen in het dal, waar u kennis kunt maken met heerlijke kleine streekgerechten.
Specialiteiten zijn Pétéram (gesmoorde pens) en Pistache (kotelet en gevulde maag van het schaap, "pistache" bonen, die een dag lang gesudderd hebben).

U kunt ook naar de gezellige markt gaan en een bezoek brengen aan de lokale producenten van kaas, berghoning, dieetchocolade… kwekers van biologische forel en drinken, zoveel als u wilt, van ons uitstekende mineraalwater (uit de kraan).

Verbindingen : Luchon forme et bien être